Kemi

Reaktionsskema hjælp :O

03. marts 2018 af Homework101 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har lidt problemmer med at udfylde et reaktionsskema i en tabel. 

Hjælp er stort værdsat! 


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. marts 2018 af meitner

Du kan bestemme massen vha.: n * M = m 

Antal mol finder du ved at kigge på forholdet mellem koefficienterne. F.eks. er der 3 H2-molekyler og kun 1 Fe2O3 - her skal du gange 0,52 med 3.


Svar #2
03. marts 2018 af Homework101 (Slettet)

Så ved 2Fe (s) så skal jeg bare sige 0,52 mol * 2 = 1,04 mol

Da koefficienten er 2? 

og hvad så ved 3H2O, der er jo både dihydrogen og oxygen?


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. marts 2018 af mathon

          \small n\left ( Fe_2O_3 \right )=\tfrac{m}{M}=\tfrac{309\; g}{159{.}7\; \tfrac{g}{mol}}=1{.}93\;mol


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. marts 2018 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. marts 2018 af mathon

          \small \begin{array} {|c|c|c|c|c|c|c|c|} \hline &Fe_2O_3\, _{\textit{(s)}}&+&3\, H_2\, _{\textit{(g)}}&\rightarrow &2\, Fe\, _{\textit{(s)}}&+&3\, H_2O\, _{\textit{(g)}}\\ \hline Masse, m\; (g)&309&&35{.}109&&432{.}240&&313{.}731\\ \hline Molarmasse, M\; \tfrac{g}{mol}&159{.}69&&6{.}048&&111{.}69&&54{.}045\\ \hline Stofm\ae ngde, (mol)&1{.}935&&5{.}805&&3{.}87&&5{.}805\\ \hline \end{array}


Svar #6
03. marts 2018 af Homework101 (Slettet)

#5

          \small \begin{array} {|c|c|c|c|c|c|c|c|} \hline &Fe_2O_3\, _{\textit{(s)}}&+&3\, H_2\, _{\textit{(g)}}&\rightarrow &2\, Fe\, _{\textit{(s)}}&+&3\, H_2O\, _{\textit{(g)}}\\ \hline Masse, m\; (g)&309&&35{.}109&&432{.}240&&313{.}731\\ \hline Molarmasse, M\; \tfrac{g}{mol}&159{.}69&&6{.}048&&111{.}69&&54{.}045\\ \hline Stofm\ae ngde, (mol)&1{.}935&&5{.}805&&3{.}87&&5{.}805\\ \hline \end{array}

Tusind tak! :) Må jeg lige høre dig om noget, hvordan kan det være massen bliver så høj ved 2Fe (s) + 3H2O (g) hvis vi startede med (309+35,109) hvordan kan det så blive langt højere end starten? 


Brugbart svar (1)

Svar #7
03. marts 2018 af mathon

Ja - det gik for hurtigt!

                 \small \begin{array} {|c|c|c|c|c|c|c|c|} \hline &Fe_2O_3\, _{\textit{(s)}}&+&3\, H_2\, _{\textit{(g)}}&\rightarrow &2\, Fe\, _{\textit{(s)}}&+&3\, H_2O\, _{\textit{(g)}}\\ \hline Masse, m (g)&309&&11{.}70&&216{.}13&&104{,}66\\ \hline Molarmasse, M \; \tfrac{g}{mol}&159{.}69&&2{.}016&&55{.}847&&18{.}030\\ \hline Stofm\ae ngde, M\; (mol)&1{.}935&&5{.}805&&3{.}870&&5{.}805\\ \hline \end{array}


Skriv et svar til: Reaktionsskema hjælp :O

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.