Matematik

Koordinatsæt til toppunktet

03. marts 2018 af Stine1709 - Niveau: B-niveau

Hej er der en der kan fortælle mig om det her er rigtigt? 
Koordinatsættet til ligningen: 2x^2-4x+3 = (1,5)?? 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2018 af Mathias7878

Er dit spørgsmål om toppunktet til \small 2x^2-4x+3 er (1,5)?

Hvis ja, så er svaret nej. 

- - -

 

 


Svar #2
03. marts 2018 af Stine1709

HVad gør jeg forkert her så? :-O 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2018 af Mathias7878

  \small d = b^2-4ac = (-4)^2-4\cdot 2\cdot 3 = 16-24 = -8

hvoraf

  \small (x_T,y_T) = (\frac{-b}{2a},\frac{-d}{4a} ) = (\frac{-(-4)}{2\cdot 2},\frac{-(-8)}{4\cdot 2}) = (\frac{4}{4},\frac{8}{8}) = (1,1)

- - -

 

 


Svar #4
03. marts 2018 af Stine1709

Arhh perfekt! tusind tak for hjælpen! :)) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. marts 2018 af Mathias7878

Alternativt vha. differentialregning:

  \small f'(x) = 4x-4

hvoraf

  \small x_T = f'(x) = 0

dvs

  \small 4x-4 = 0

  \small x = 1

samt

  \small y_T = f(x_T) = 2\cdot 1^2-4\cdot 1+3 = 2-4+3 = 1

hvilket betyder, at

  \small (x_T,y_T) = (1,1)               

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. marts 2018 af AMelev

#2 Du har lavet standard-parentesfejlen ved beregning af  b2 og har regnet -42 (= -16 ) i stedet for (-4)2 (= 16). Husk nu parenteser!

Væn dig til at kontrollere i grafværktøjet.


Skriv et svar til: Koordinatsæt til toppunktet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.