Matematik

HJÆÆÆÆÆLP

04. marts 2018 af mille1234567812 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg sidder med en opgave der lyder således.

Ved stegning af en bestemt steg kan temperaturen i stegens indre beskrives ved funktionen

 i(t)=200*(1-0,9*e^−0,0091*t)

hvor er temperaturen i stegens indre (målt i C), og hvor t angiver tiden efter, at stegen er sat i ovnen (målt i minutter).

a) Bestem, temperaturen i stegen 20 minutter efter at stegen er sat i ovnen, og bestem tiden, efter at stegen er sat i ovnen, som funktion af temperaturen i stegens indre. 

Jeg fortsår intet

jeg har prøvet at sætte i(20), men der kommer ikke et ordentligt svar ud


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. marts 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Temperatur i stegens indre efter 20 minutter:

i(20) = 200*(1 - 0,9*e-0,0092*20) = 50,3 oC

Tiden som funktion af den indre temperatur:

i = 200*(1 - 0,9*e-0,0092*t)  <=>

i/200 = 1 - 0,9*e-0,0092*t  <=>

0,9*e-0,0092*t = 1 - i/200  <=>

e-0,0092*t = (1 - i/200)/0,9  <=>

-0,0092*t = ln((1 - i/200)/0,9)  <=>

t = -ln((1 - i/200)/0,9)/0,0092


Svar #2
04. marts 2018 af mille1234567812 (Slettet)

Jeg fortsår det ikke, jeg skriver præcis det samme ind på n-spire, men jeg får sådan et mærkeligt tal


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. marts 2018 af ringstedLC

Det sker, at man får tastet "e", altså Eulers tal forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. marts 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Har du prøvet at sætte parentes rundt om -0,0092*20 så den ikke beregner det som (e-0,0092) * 20?

Eller noget.


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. marts 2018 af mathon

Du ska bruge e^x-knappen og ikke bare bogstavet e.


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. marts 2018 af AMelev

Du skal bruge eΓ i matematikskabeloner. TI opfatter bogstavet e som varabel på linje med alle andre bogstaver.


Skriv et svar til: HJÆÆÆÆÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.