Matematik

HJÆLP TIL N-SPIRE

05. marts 2018 af Markus12312 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg har en opgave der lyder:

Ved stegningen af en bestemt steg kan temperaturen i stegens indre beskrives ved funktionen

I(t) = 200(1-0,9*e^(-0,0091*t))

hvor I(t) er temperaturen i stegens indre (målt i ºC), og hvor t angiver tiden efter. at stegen er sat i ovnen (målt i minutter).

a) Bestem, temperaturen i stegen 20minutter efter at stegen er sat i ovnen, og bestem tiden, efter at stegen er sat i ovenen, som funktion af temperaturen i stegens indre.

Det makerede kan jeg ikke ifnde ud af. Jeg ved jeg skal have isoleret t, men når jeg gør det på N-spire står der bare fejl. hvad gør jeg forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2018 af PeterValberg

Prøv at indsætte 50 i stedet for i
(det er jo den temperatur, som du skal bestemme tiden t ved)

ups, læste forkert i din besvarelse

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
05. marts 2018 af Markus12312 (Slettet)

jeg skal jo lave en ny ligning hvor jeg isolere t istedet for i(t)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2018 af AMelev

Problemet er, at bogstavet i allerede er optaget af din funktion.

Solve(i(t)=y,t) Når du så har løsningen kan du omdøbe y til i.


Svar #4
05. marts 2018 af Markus12312 (Slettet)

Jeg fortsår ikke hvad du mener, hvad skal jeg skrive i min nye funktion istedet for i?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. marts 2018 af AMelev

#4 Du skal skrive præcis, som der står i #3: solve (i(t) = y,t) så du får t ydtrykt ved y (som jo er i).


Svar #6
05. marts 2018 af Markus12312 (Slettet)

Det kan man ikke


Svar #7
05. marts 2018 af Markus12312 (Slettet)

der kan du se


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. marts 2018 af fosfor (Slettet)

Måske slet definitionen af y fra tidligere? Virker det hvis du skriver yy istedet?


Svar #9
05. marts 2018 af Markus12312 (Slettet)

Nåår undkyld, det er fordi den har gemt y et eller andet sted, jeg får det rigtige svar nu, TUSIND tak


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. marts 2018 af AMelev

Jeg kan godt.

Læg lige et billede op. Har du ikke defineret i(t) := .... fra start? Ellers gør det.


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. marts 2018 af AMelev

#9 Ved du, at du kan rense variable fx y med delvar y


Svar #12
05. marts 2018 af Markus12312 (Slettet)

ændrede det bare til y1, ved ikke hvad den har gemt ved y


Svar #13
05. marts 2018 af Markus12312 (Slettet)

Nej det vidste jeg faktisk ikke man kunne, det er smart


Skriv et svar til: HJÆLP TIL N-SPIRE

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.