Matematik

hjææælp opgave 5

05. marts 2018 af carolinahansen1234 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Er der en venlig sjæl som kan finde ud af de her opgaver?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2018 af fosfor (Slettet)

a) Ved mindre I skal argumentere efter en bestemt definition af et parallellogram, så er det vist simplest at bestemme midtpunktet for hver diagonal. Dvs. (A+C)/2 og (B+D)/2.

Da diagonalerne har samme midtpunkt, er der tale om et parallellogram.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2018 af mathon

\small \textup{Vis at AB er parallel med CD og BC er parallel med AD.}


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. marts 2018 af peter lind

a) Find vektorerne AB, BC, CD og DA. Vis derefter at AB er parallel med CD og BC parallel med DA.

b) Areal = |AB·x| hvor x er tværvektoren til DA.

c) Areal = |AB||DA|sin(A)

d) Skæringspunktet er midtpunktet mellem diagonalerne

e) AC·BD = |AC||BD|cos(v) hvor v er vinklen mellem diagonalerne


Svar #5
05. marts 2018 af carolinahansen1234 (Slettet)

Forstår ikke hvordan med a ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. marts 2018 af fosfor (Slettet)

Hvad får du midtpunkterne til


Svar #7
07. marts 2018 af carolinahansen1234 (Slettet)

Det giver ikke mening, og den skal aflevers i dag ;(


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. marts 2018 af mathon

Har du afsat punkterne i et koordinatsystem, så du kan danne dig et overblik?

Beregn koordinater for vektorerne \small \overrightarrow{DC} og \small \overrightarrow{AB}
og for  for vektorerne \small \overrightarrow{AD} og \small \overrightarrow{BC}


Svar #9
07. marts 2018 af carolinahansen1234 (Slettet)

har lavet a 

det er b'eren


Svar #10
07. marts 2018 af carolinahansen1234 (Slettet)

Formlen: 
A = |det(AB,AD)|

Jeg ved det er den her formel men ikke hvilke tal der skal indsættes 


Svar #11
07. marts 2018 af carolinahansen1234 (Slettet)

????


Brugbart svar (0)

Svar #12
07. marts 2018 af mathon

b)

\small \textup{Parallellogrammet udsp\ae ndes af vektorerne }\overrightarrow{AB}\textup{ og }\overrightarrow{AD}.

               \small \overrightarrow{AB}=\overrightarrow{OB}-\overrightarrow{OA}=\begin{pmatrix} 8\\4 \end{pmatrix}-\begin{pmatrix} 3\\1 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 5\\3 \end{pmatrix}            

               \small \overrightarrow{AD}=\overrightarrow{OD}-\overrightarrow{OA}=\begin{pmatrix} -2\\6 \end{pmatrix}-\begin{pmatrix} 3\\1 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} -5\\5 \end{pmatrix}

               \small \small \left | det\left ( \overrightarrow{AB},\overrightarrow{AD} \right ) \right | =\begin{Vmatrix} 5 &-5 \\ 3& 5 \end{Vmatrix}=\left |5^2-3\cdot (-5) \right |=\left | 25+15 \right |=40


Svar #13
07. marts 2018 af carolinahansen1234 (Slettet)

Hvad med c? har prøvet at indsætte det i cos(A), men det giver ikke mening 


Brugbart svar (0)

Svar #14
07. marts 2018 af peter lind

Se #4.


Svar #15
07. marts 2018 af carolinahansen1234 (Slettet)

Men hvordan indsætter jeg det?


Svar #16
07. marts 2018 af carolinahansen1234 (Slettet)

og jeg skal bestemme vinkel a ikke arealet?


Brugbart svar (0)

Svar #17
07. marts 2018 af peter lind

Du har fået beregnet arealet i b) af Mathon. Du skal så beregne længderne af AB og DA og sætte det ind. Så har du en ligning, der indeholder sin(A)


Svar #18
07. marts 2018 af carolinahansen1234 (Slettet)

Hvordan beregner jeg længderne??


Brugbart svar (0)

Svar #19
07. marts 2018 af peter lind

Du bør altså kende de mest almindelige formler. Kvadratet på længden af en vektor er x2+y2


Brugbart svar (0)

Svar #20
07. marts 2018 af mathon

                     \small \left | \overrightarrow{AB} \right |=\sqrt{5^2+3^2}=\sqrt{34}

                     \small \left | \overrightarrow{AD} \right |=\sqrt{(-5)^2+5^2}=\sqrt{50}=5\sqrt{2}

                     \small \angle A=\cos^{-1}\left ( \frac{\begin{pmatrix} 5\\3 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} -5\\5 \end{pmatrix}}{\sqrt{34}\cdot 5\sqrt{2}} \right )


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.