Matematik

Tangentligning

05. marts 2018 af Roxanna - Niveau: B-niveau

Hej jeg er igang med vedhæftet opgave. 

Det jeg har gjort indtil videre er at differensere ligningen så det bliver til \frac{3}{4}x^2-2x-1

Jeg har så indsat f'(x)=0 for at finde nulpunkterner, som bliver 3 og -0.4. Hvad gør jeg efter dette? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. marts 2018 af guuoo2 (Slettet)

min(-0.4, 3) = -0.4


Brugbart svar (2)

Svar #2
05. marts 2018 af Mathias7878

Du skal ikke løse f'(x) = 0 (her finder du ekstremaer). Du skal løse f(x) = 0 og bruge din mindste værdi som x0 i tangentens ligning.

- - -

 

 


Brugbart svar (2)

Svar #3
05. marts 2018 af Mathias7878

Jeg får x = -2 som det mindste førstekoordinat.

Udregn da

  \small y= f'(-2)\cdot (x-2)+f(2)

- - -

 

 


Brugbart svar (3)

Svar #4
05. marts 2018 af fosfor (Slettet)

Hvis du bruger NSpire kan du skrive
  tangentLine(0.25 * x^3 - x^2 - x + 4, x = -2)


Skriv et svar til: Tangentligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.