Matematik

Isolering af bogstav

05. marts 2018 af phc575 (Slettet) - Niveau: C-niveau

T=0.068*(100-t)/E

Jeg skal have isoleret lille t i ligningen men kan ikke huske hvordan man gør?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2018 af fosfor (Slettet)

T=0.068*(100-t)/E           gang med E
T*E = 0.068*(100-t)         divider med 0.068
T*E / 0.068 = 100-t          minus med 100
T*E / 0.068 - 100 = -t      gang med -1
-T*E / 0.068 + 100 = t


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2018 af AMelev

Skaf dig først af med /E ved at gange med den på begge sider.
Skaf dig så af med 0.068* ved at dividere med 0.068 på¨begge sider.
Fjern parentesen, som nu er overflødig.
Kan du så ikke resten selv?


Svar #3
05. marts 2018 af phc575 (Slettet)

Mange tak


Skriv et svar til: Isolering af bogstav

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.