Matematik

find skæringspunkt hvor x=7

05. marts 2018 af K16 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg kender l: y=2x+8 og m: y=-3x+28

jeg skal bestemme koordinatsættet til det punkt på linjen l hvor x=7,

det er delen med x=7 jeg ikke forstår. Kan i hjælpe mig? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2018 af ringstedLC

(x,y)=(x,2x+8)


Svar #2
05. marts 2018 af K16 (Slettet)

Hvad mener du?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2018 af fosfor (Slettet)

For at finde koordinatsættet for det punkt på l, hvor x=7, skal du løse 2 ligninger med 2 ubekendte:
 y = 2x+8
 x = 7


Svar #4
05. marts 2018 af K16 (Slettet)

Indsætter jeg vel egentlig ikke bare y=2(7)+8

og så har jeg S(7,22) ?? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. marts 2018 af StoreNord

Løs ligningen:             2x+8 = -3x+28
Skærmbillede fra 2018-03-05 18-44-02.png


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. marts 2018 af AMelev

#4 Jo. Men husk · mellem to tal - også selv om det ene står i parentes.
Prøv evt. at tegne linjen og aflæs 2.koordinaten til punktet, hvor x = 7.


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. marts 2018 af StoreNord

Jeg er lost.


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. marts 2018 af ringstedLC

#7

Jeg er lost.

Jamen det er jo ikke så godt. Har det været en hård weekend? Jeg gloede også lidt på din tegning og tænkte mit...


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. marts 2018 af StoreNord

Jeg er selv helt på toppen. Men opgaven var dårligt formuleret. I overskriften tales der om et skæringspunkt. Det er faktisk et punkt.


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. marts 2018 af AMelev

#9 Overskriften er elevens, det må du ikke lægge opgavestilleren til last. :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. marts 2018 af StoreNord

Det gør jeg skam heller ikke. Jeg mente den opgave som #0 stillede mig.


Skriv et svar til: find skæringspunkt hvor x=7

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.