Kemi

Termitreaktion

05. marts 2018 af ayyyyy (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

I en termitreaktion reagerer et metal med et metaloxid under meget kraftig varmeudvikling. Nedenstående reaktion (1) er et eksempel på en termitreaktion:

2Al(s) + Fe2O3(s) -> Al2O3(s) + 2Fe(s) 

Enthalpiændringen (delta)Hr for termitreaktion (1) kan ikke måles direkte på grund af den store varmeudvikling, men må beregnes ud fra kendte (delta)Hr værdier for delreaktioner. Beregn (delta)Hr for termitreaktionen ved hjælp af nedenstående delreaktioner:

4Al(s) + 3O2(g) -> 2Al2O3(s)            (delta)Hr = -3339,6 kJ/mol

4Fe(s) + 3O2(g) -> 2Fe2O3(s)           (delta)Hr = -1644,4 kJ/mol


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2018 af janhaa

\Delta H=(H_{r1}/2)-(H_{r2}/2)=-847,6\,kJ/mol


Skriv et svar til: Termitreaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.