Kemi

Koncentration og pH

05. marts 2018 af ayyyyy (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

50,00 mL af en eddikesyreopløsning titreres med 58,25 mL 0,128 M NaOH. Beregn eddikesyrens koncentration samt pH i ækvivalenspunktet. Volumener antages at være additive.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2018 af janhaa

50*(HA) = 58,25*0,128

weak acid:

(HA) = 0,149 M

weak base:

n(A^-) = 0,0689 M

pOH = 0,5(pKb - log(0,0689)) = 5,2

pH = 8,8


Skriv et svar til: Koncentration og pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.