Matematik

Diffregning

06. marts 2018 af Rolfen123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg får 4. Er det forkert?

Man skal vel differentiere f(x) og så sætte x lig 0. Derfor får jeg +4 ..

Men skal man vurdere om det er et maksimum eller minimum, eller hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2018 af Mathias7878

Ja, det skal man, men du skal ikke forklare, hvorvidt det er et maksimum eller minimum.

  \small f'(x) = -4x+4

hvoraf  

  \small f'(x) = -4x+4=0

  \small x = 1

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. marts 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2018 af peter lind

Det ser mærkeligt ud. Der spørges om hvor f'(x) er maksimal. f'(x) = -4x+4. f'(x) -> ∞ for x -> -∞


Svar #4
06. marts 2018 af Rolfen123 (Slettet)

Nåå. Så man sætter IKKE x = 0, men man sætter i stedet funktionen lig 0. Det er selvfølgelig helt rigtigt. Det havde jeg desværre lige mis.. forstået... eller glemt! Tak.


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. marts 2018 af AMelev

f ' er som 3# skriver en lineær funktion, så den har hverken max eller min.


Brugbart svar (1)

Svar #6
06. marts 2018 af AMelev

#4 Det skulle du have gjort, hvis du skulle finde max for f(x). Desuden skulle du i givet fald gøre rede for, at det fundne nulpunkt for f ' er et maxpunkt for f.
Det kan du gøre med monotonilinje, henvisning til en tegnet graf eller argumentation ved at grafen er en parabel med grenene nedad, da a = -2, så der er maksimum i toppunktet. 


Skriv et svar til: Diffregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.