Matematik

Afstand, hastighed og tid

07. marts 2018 af Ciki (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Opgaven er i den vedhæftede fil. Og det skal lige siges at hajen svømmer med 11,2m/s men det jeg har svært ved i opgaven er at jeg ikke ved hvad for en formel jeg skal bruge, håber i vil hjælpe, tak på forhånd :)

Vedhæftet fil: IMG_1938.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2018 af mathon

Du skriver intet om hajens svømmehastighed.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2018 af mathon

Beregn først den nødvendige svømmetid for Laura for at nå i land.

Beregn dernæst hvor tæt på kysten hajen er nået på den samme ovenfor beregnede tid.


Svar #3
07. marts 2018 af Ciki (Slettet)

Men jeg ved ikke hvad jeg skal gøre i den her opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. marts 2018 af mathon

Nødvendig svømmetid for Laura:
                                                          \small t=\frac{40\;m}{1{.}8\; \tfrac{m}{s}}=22{.}\bar 2\; s

Beregn nu hvor langt hajen svømmer i dette tidrum.


Svar #5
07. marts 2018 af Ciki (Slettet)

Nååår okay, tusinde tak


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. marts 2018 af mathon


Svar #7
07. marts 2018 af Ciki (Slettet)

det min veninde vi laver opgaven sammen nemlig ://


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. marts 2018 af mathon

eller
         \small \textup{Hajen haler ind p\aa \ Laura med }\left ( 11{.}2-1{.}8 \right )\: \tfrac{m}{s}=9{.}4\; \tfrac{m}{s}

\small \textup{Beregning af den tid, det tager for hajen at indhente Laura:}

         \small t_{indhent}=\tfrac{(250-40)\; m}{9{.}4\; \tfrac{m}{s}}=22{.}34\; s

\small \textup{Beregning af hvor langt Laura er n\aa et i indhentningstiden:}

        \small s=\left ( 1{.}8\; \tfrac{m}{s} \right )\cdot \left ( 22{.}34\; s \right )=40{.}2\;m

\small \textup{det vil sige, at Laura n\aa r i land lige inden hajen indhenter hende.}


Skriv et svar til: Afstand, hastighed og tid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.