Matematik

Hvornår fanger hajen pigen opgave med afstand, hastighed og tid

07. marts 2018 af Bubuhu (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hej, opgaven er i den vedhæftede fil. Og det skal lige siges at hajen svømmer 1,8m/s men det jeg har svært ved i den her opgave er at jeg ikke ved hvad for en formel jeg skal bruge, håber i vil hjælpe, tak på forhånd :)

Vedhæftet fil: IMG_1938.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2018 af peter lind

s= v*t brug dette for at beregne tiden for at hajen henholdsvis svømmeren når kysten


Svar #2
07. marts 2018 af Bubuhu (Slettet)

Hvad er v*t? altså hvad står det for


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Det er Laura der svømmer med 1,8 m/s. Hvor hurtigt svømmer hajen?


Svar #4
07. marts 2018 af Bubuhu (Slettet)

når ja undskyld, hajen svømmer 11,2 m/s


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. marts 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Laura kan nå ind til kysten på

40 m / 1,8 m/s = 22,2 s

Hajen kan nå ind til kysten på

250 m / 11,2 m/s = 22,3 s

Så hun kan lige netop nå i sikkerhed med hajen lige i hælene.


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. marts 2018 af AMelev

Tja, det kommer jo an på så meget, men jeg håber det da. 

Hvis hajen svømmer direkte mod Laura, kommer det jo an på, hvor hurtigt, den svømmer. 

Vi kan vende det til spørgsmål om, hvor hurtigt hajen skal svømme for at få Laura til frokost.
Laura tilbagelægger de 40 m på t = \frac{40m}{1.8m/s}=22.2 s
Hvis hajen skal fange Laura, skal den tilbagelægge mindst 250 m i samme tidsrum, svarende til en fart på \frac{250m}{22.2s}=11.25 m/s=40.5km/t

Jeg har ingen anelse om, hvad en hvidhajs max-fart er, men prøv at google og se, om Laura evt. har en chance. 

Vedhæftet fil:Laura.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. marts 2018 af mathon


Skriv et svar til: Hvornår fanger hajen pigen opgave med afstand, hastighed og tid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.