Matematik

funtioner

08. marts 2018 af aya111 - Niveau: 10. klasse

Hej er der nogle som kan hjl'ælpe med hvordan man regner funtionerne ud da jeg har glemt det, spørgsmålet er på billedet

Vedhæftet fil: aa.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2018 af Mathias7878

En lineær funktion har forskriften:

  \small y = ax+b

hvor a er hældningskoefficienten (dvs. hvor meget funktionen enten stiger eller falder) og b er skæringen med y-aksen i (0,b).

Du ser hurtigt, at funktionen er aftagende, dvs. a er negativ og den skærer y-aksen i (0,12). Er det så a, b, c eller d?

- - -

 

 


Svar #2
08. marts 2018 af aya111

ik brugbart


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. marts 2018 af AMelev

Hældningskoefficenten a angiver, at når x vokser med 1, så vokser y med a (1 th ~ a op).
Hvis a fx er -4, skal man fra et punkt på linjen gå 1 th og -4 op, dvs. 4 ned.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. marts 2018 af Mathias7878

Du har fire forskellige valgmuligheder, som alle er lineære funktion på forskriften y = ax+b. Som jeg skrev tidligere, kan du se, at din funktion skærer grafen i (0,12), dvs. b-værdien er 12, hvorfra du allerede kan udelukkede b og d, da de har hhv. en b-værdi på 4 og -4.

I den lineære funktion er konstanten a hældningskoefficienten. Hvis den er negativ, så falder grafen, hvilket din graf også gør. Hvilken en af mulighederne af a og c har en negativ a-værdi? (negativ = minus)

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. marts 2018 af Mathias7878

Hvis du stadigvæk ikke forstår noget af det, er det nok en god ide at læse det her:

http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/funktioner/lineare-funktioner

- - -

 

 


Skriv et svar til: funtioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.