Matematik

RENTESREGNING HJÆLP

08. marts 2018 af Lindatran (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hjælp med denne opgave
Du låner 10.000 kr. af en ven. Han siger, at han vil have 10 % i rente pr. måned. Du kommer først i tanke om, at du skal have betalt ham tilbage efter 3 år. Hvor mange penge skylder du ham efter 3 år?


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. marts 2018 af Mathias7878

Renteformlen er givet ved:

  \small K_n = K_o\cdot (1+r)^n

hvor

Ko = startbeløbet, dvs. 10.000 kr, r = renten (i decimaltal) og n = antal måneder, dvs. 36 på 3 år

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. marts 2018 af Antinno (Slettet)

j


Svar #3
08. marts 2018 af Lindatran (Slettet)

hvad giver det mathias


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. marts 2018 af Mathias7878

\small K_{36} = 10'000\cdot 1.10^{36} = 309'126.80533 \ \textup{kr}

- - -

 

 


Skriv et svar til: RENTESREGNING HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.