Matematik

ekspotentiel funktion, find a

08. marts 2018 af imnr (Slettet) - Niveau: B-niveau

En eksponentialfunktion er givet ved ??(??) = 10 · ??x , hvor a er et positivt tal.

Grafen for funktionen går gennem punktet P(3,270)

Og så skal jeg bestemme tallet a, men ved ikke hvordan jeg gør. Nogen, der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2018 af Mathias7878

Ja, men kan du ikke lægge opgaven ind som en PDF-fil i stedet for, så man ikke skal gætte sig frem til, hvad "???" betyder. Det virker ikke altid bare at kopiere opgaven.

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. marts 2018 af Mathias7878

Men umiddelbart skal du blot løse ligningen:

  \small 270 = 10\cdot a^3

mht til a. Jeg har indsættet punktet P(3,270) ind i funktionen for en eksponetiel funktion, hvor det eneste du ikke kender er a.

- - -

 

 


Svar #3
08. marts 2018 af imnr (Slettet)

Nårgh, skriver det bare lige så;)

f(x)=10*ax


Svar #4
08. marts 2018 af imnr (Slettet)

Tak for hjælpen:)


Skriv et svar til: ekspotentiel funktion, find a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.