Matematik

Omskrivning

09. marts 2018 af Mathian - Niveau: A-niveau

Er igang med at læse i grundbogen, kan ikke umiddelbart finde ud af hvordan ligningen er blevet omskrevet? kan nogen give trinene, så jeg er helt med :) tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2018 af PeterValberg

Subtrahér y på begge sider 
Multiplicér alle led med 2
    (husk at begge sider af lighedstegnet skal multipliceres med 2)

\begin{align*} y &=2x+\tfrac12 \\ 0&=2x-y+\tfrac12 \\ 2\cdot0&=2\cdot(2x-y+\tfrac12 ) \\ 0&=4x-2y+1 \end{align*}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Omskrivning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.