Matematik

Intergralregning

09. marts 2018 af Mikkeldkdk - Niveau: B-niveau

Møder ofte denne type opgave, og er i tvivl om hvodan den løses. Kan i hjælpe?

En funktion f er givet ved f(x)=x3 +10x.

Bestem den stamfunktion til f, hvis graf går gennem punktet P(2,20) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. marts 2018 af Sveppalyf (Slettet)

F = 1/4 x4 + 5x2 + k

Bestem så k således at F(2) = 20.


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. marts 2018 af mathon

                 \small \small \small \small \small F(x)=\tfrac{1}{4} x^4+5 x^2+k

                \small F(2)=20=\tfrac{1}{4}\cdot 2^4+5\cdot 2^2+k


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. marts 2018 af PeterValberg

#0 Se eventuelt video nr. 3 og 2 (i den rækkefølge) på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
09. marts 2018 af Mikkeldkdk

Vil det sige at 2 skal sættes ind på x's plads og så skal jeg løse ligningen der giver 20, hvor k er den eneste ubekendte?


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. marts 2018 af mathon

#4

             Ja


Brugbart svar (1)

Svar #6
09. marts 2018 af PeterValberg

#4 Ja (du hentyder sikkert til mathons svar i #2)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
09. marts 2018 af Mikkeldkdk

Så -4 er svaret


Brugbart svar (1)

Svar #8
09. marts 2018 af mathon

  Ja


Brugbart svar (1)

Svar #9
09. marts 2018 af PeterValberg

#7 Ja

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #10
09. marts 2018 af AMelev

Def. F(x) er stamfunktion til f(x) ⇔ F'(x) = f(x)
Sætn. Stamfunktionerne til f adskiller saig kun med en konstant k
At grafen for F går gennem punktet P(a,b) betyder, at F(a) = b

Standarmetoden til disse opgaver er:
1) Bestem først en stamfunktion F1 til f ved at finde en funktion, hvor F'(x) = f(x) - husk at tjekke ved at differentiere F1 og se om det passer med f.
2) Læg så en konstant k til F1: F(x) = F1(x) +k, så har du alle stamfunktioner til f.
3) Indsæt så F(a) = b: F(a) = F1(a) +k ⇔ b = F1(a) + k og reducer
4) Løs endelig den reducerede ligning mht. k

Opskriv så forskriften for den efterlyste stamfunktion.


Skriv et svar til: Intergralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.