Matematik

Parabel

11. marts 2018 af jensenshjælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

er der nogen der kan hjælpe med opgave 6? Ved ikke hvordan man bestemmer B nemlig...

Opgaven er vedhæftet

Vedhæftet fil: 1234578.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2018 af ringstedLC

ligger på symmetriaksen som er x = 5 og A er (3,0).


Svar #2
11. marts 2018 af jensenshjælp (Slettet)

JEg ved At B bliver (7,0), men Hvorfan?

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. marts 2018 af ringstedLC

\begin{align*} B(x,y)&=(5,0)+(5-3,0-0)\\ B(x,y)&=(7,0) \end{align}


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. marts 2018 af kawdk (Slettet)

Hvordan ved u arbejde at symmetriaksen er x =5?

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. marts 2018 af AMelev

A og B ligger lige langt til højre hhv. til venstre for den lodrette linje l gennem toppunktet T(5,-4), da den er symmetriakse..
Da A's 1.koordinat  er 3 og T's 1. koordinat er 5, ligger A altså 2 til venstre for l. Dermed skal B ligge 2 til højre for, dvs. førstekoordinaten for B er 7.


Skriv et svar til: Parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.