Matematik

Opgave 2

12. marts 2018 af Mathian - Niveau: A-niveau

hej alle 

Hvordan bestemmer jeg koordinaterne til tangenterne? 

Ps: hvad udleder man som regel ud fra informationen om at linjer er parallelle udover at de ikke krydser hinanden og at de har samme hældning? 

tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2018 af PeterValberg

Vedr. opgave 2

Bestem en ligning for den rette linje, der er ortogonal (vinkelret) på m
og som går gennem cirklens centrum.
Bestem denne linjes skæringspunkter med cirklen.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2018 af mathon

\small \textup{Til beregning af r\o ringspunkter:}

                                                    \small \overrightarrow{OR}=\overrightarrow{OC}\mp r\cdot \frac{\overrightarrow{n}}{\left | \overrightarrow{n} \right |}

                                                    \small \overrightarrow{OR}=\overrightarrow{OC}\mp \frac{r}{\left | \overrightarrow{n} \right |}\cdot \overrightarrow{n}

                                                    \small \begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 2\\3 \end{pmatrix}\mp \frac{4}{2\sqrt{5}}\cdot \begin{pmatrix} 4\\-2 \end{pmatrix}


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2018 af AMelev

Parallelle linjer har de samme retningsvektorer. 


Svar #4
12. marts 2018 af Mathian

Tak for hjælpen :) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. marts 2018 af mathon


Skriv et svar til: Opgave 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.