Matematik

Vinkelhavleringslinje

13. marts 2018 af Tekniskgymnasiumelev (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude jeg har brug for hjælp 

jeg skal berenge længden af en vinkelhalveringslinje va følgende er opgivet: 

A= 42 grader 

B= 48 grader 

C= 90 grader 

og 

a= 55.8248 mm 

b= 62 mm 

c= 83.4326 mm 

På for hånd tak :D 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2018 af OliverHviid

Prøv at skitsere situationen. Det giver normalt bedre overblik.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. marts 2018 af Mathias7878

Se min flotte skitse :=)

Du kan da bestemme længden af halveringslinjen ved at bruge cosinusrelationerne, da du kender vinklen C og de to sider mellem vinklen C.

- - -

 

 

Vedhæftet fil:skitse 123.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. marts 2018 af AMelev

Hvis du ser på den flotte skitse i #2, kan du se, at nederste trekant er retvinklet og du kender vinklen ½A og den hosliggende katete b. Så bestemmer du hypotenusen vha, cos-formlen for retvinklede trekanter.

Der er ingen grund til at bringe cos-relationen i spil, da du har en retvinklet trekant.

Vedhæftet fil:trekant.JPG

Skriv et svar til: Vinkelhavleringslinje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.