Matematik

Lineær

13. marts 2018 af Sarah3310 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan laver jeg en lineære model?


Svar #1
13. marts 2018 af Sarah3310 (Slettet)

Er dette rigtigt


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. marts 2018 af fosfor (Slettet)

Forskriften kan være rigtig. Det afhænger af hvilken betydning du lader x og f1(x) have.

Du skal angive om x er tiden i uger/dage/sekunder/... og hvilket tidspunkt startværdien x=0 svarer til.
Ligeledes om f1(x) er volumen i liter/cm3/...


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. marts 2018 af Anders521

Der står "Indfør passende variable". Notationen f1 betegner som regel navnet på en funktion og ikke en variabel.


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. marts 2018 af Mathias7878

Brug en lineær funktion på formen y = ax+b til at beskrive sammenhæng, men ja din funktion er rigtigt opstillet.

Gør ligeledes som i #2.

- - -

 

 


Svar #5
13. marts 2018 af Sarah3310 (Slettet)

x er tiden i uger 


Svar #6
13. marts 2018 af Sarah3310 (Slettet)

Har jeg opstillet en lineær model?


Brugbart svar (1)

Svar #7
13. marts 2018 af Mathias7878

Ja, det har du. Du har bare valgt at kalde y for f1, men ud fra det, der står beskrevet i opgaven, skal du jo ikke tegne grafen. Du skal opstille en lineær model, der beskriver udviklingen i mængden af vand i vasen fra det tidspunkt, hvor den blev fyldt op, dvs. du skal forklare, såfremt du bruger den lineære model på formen y = ax+b, hvad y, a, x og b betyder.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. marts 2018 af ringstedLC

#6

Har jeg opstillet en lineær model?

Hvis du virkelig er i tvivl om dét, synes jeg, at du skal læse her:

http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/funktioner/lineare-funktioner


Skriv et svar til: Lineær

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.