Matematik

deSolve

15. marts 2018 af Mikkeldkdk - Niveau: B-niveau

Hvordan deSolver jeg opgave b) Se vedhæftet


Svar #1
15. marts 2018 af Mikkeldkdk

Her


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. marts 2018 af Mathias7878

I b) skal du løse T(x) > 27

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. marts 2018 af AMelev

Det er vist ikke B-niveau, men never mind:

desolve(t'=........ and t(0)=22,x,t)
Du må gerne omdøbe T til y, hvis du er mere fortrolig med det, men du skal huske at skrive det, før du evvt. går i gang med at anvende y.
 


Svar #4
15. marts 2018 af Mikkeldkdk

deSolve(t'=1.54-0.259*(x-22) and t(0)=22,x,t) ? t=−0.1295*x^(2)+7.238*x+22. 

hvad kan jeg bruge den udregning til?


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. marts 2018 af AMelev

At du nu kender T(x), og var det ikke det, du gerne ville?


Svar #6
15. marts 2018 af Mikkeldkdk

Jo men hvordan kan jeg regne ud hvor lang tid der går før det er over 27 grader, ud fra det?


Brugbart svar (1)

Svar #7
15. marts 2018 af Mathias7878

Ved at løse T(x) > 27

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #8
15. marts 2018 af AMelev

Du skal lige kopiere højresiden af løsningen og definere t(x) som den.
Så løser du ligningen T(x) = 27 - jeg er ikke sikker på, at TI kan løse uligheden, men det er jo også ligegyldigt. Hvis du ved, hvornår temperaturen er 27ºC, så skal dy jo bare efter det tidspunkt.


Svar #9
15. marts 2018 af Mikkeldkdk

tx(x):=−0.1295*x^(2)+7.238*x+22 ? Udført

solve(tx(x)=27,x) ? x=0.699554327903 or x=55.192337564

Det skulle give ca 4,3 timer...


Brugbart svar (1)

Svar #10
15. marts 2018 af fosfor (Slettet)

Differentialligningen er jo
t'=1.54-0.259*(t-22)

ikke
t'=1.54-0.259*(x-22)


Brugbart svar (1)

Svar #11
15. marts 2018 af AMelev

Din differentialligning i #4  er forkert. Du har skrevet (x-22), men i diff.ligningen står der (T-22).


Svar #12
15. marts 2018 af Mikkeldkdk

Det gik op tak!!!

Skriv et svar til: deSolve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.