Matematik

Forskellige opgaver help

15. marts 2018 af Elninoo - Niveau: 9. klasse

Find omfanget af fumfang 

Pi er 3. Højden er 4

Har sagt således: 1/3=1*pi=3. 3*r^2=27. 27*4=108. 

Skal også inde arealet af keglens krumme=

Pi*3=9*3*4=108.

FÅR BEGGE TIL 108 HELP :/ 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2018 af Mathias7878

Rumfanget af hvad? En kegle eller?

- - -

 

 


Svar #2
15. marts 2018 af Elninoo

En kegle 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2018 af Mathias7878

Har du ikke også radius?

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. marts 2018 af Mathias7878

Rumfang af en kegle:

  \small V_{kegle} = \frac{1}{3}\cdot \pi \cdot r^2\cdot h

Overfladeareal af den krumme overflade:

  \small O_{kegle} = \pi \cdot r \cdot \sqrt{r^2+h^2}

- - -

 

 


Svar #5
15. marts 2018 af Elninoo

Radiuis 3 som også var med i udregningen, sorry for jeg gjorde det udtydligt. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. marts 2018 af Mathias7878

Så prøv at indsæt h = 4, r = 3 og pi = 3 ind i formlerne i #4 og se, hvad du får af resultat.

- - -

 

 


Svar #7
15. marts 2018 af Elninoo

Rumfanget: Det får jeg til 1*3*9*4=108. 

Arealet: 3*3*3*16=432. Har gjort et eller andet forkert right? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. marts 2018 af Mathias7878

  \small V_{kegle} = \frac{1}{3}\cdot \pi \cdot r^2 \cdot h = \frac{3\cdot 3^2\cdot 4}{3} = \frac{108 }{3} = 36

  \small O_{kegle} = \pi \cdot r \cdot \sqrt{r^2+h^2} = 3\cdot 3\cdot \sqrt{3^2+4^2} = 9\cdot \sqrt{25} = 9 \cdot 5 = 45

- - -

 

 


Svar #9
15. marts 2018 af Elninoo

Oh glemte at dividere med 3! i den øverste. 

I got it now, thanks


Skriv et svar til: Forskellige opgaver help

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.