Matematik

Differentialligning hjælp

15. marts 2018 af Larxx - Niveau: A-niveau

Forstår ikke lige hvordan jeg kommer videre med opgaven 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2018 af AMelev

Så samler du alt på venstre side og 0 på højre side.

Så bringer du "orden" i venstresiden (...)x2 + (.....)x + (.....) = 0x2 + 0x + 0.
Da dette skal gælde for alle x, skal alle tre parenteser være 0, og så har du tre ligninger med de tre ubekendte a, b og c.


Svar #2
15. marts 2018 af Larxx

Forstår jeg ikke lige :/. 


Svar #3
15. marts 2018 af Larxx

Jeg prøver lige og så sender jeg mit svar 


Svar #4
15. marts 2018 af Larxx

Har fundet løsningen på det andet spørgsmål, men nu sidder jeg tilbage med dette spørgsmål. 

Ved slet ikke, hvordan jeg skal starte. 

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. marts 2018 af fosfor (Slettet)

Du har:
f ''(x) = e^x + sin(x) + cos(x)
f '(x) = e^x - cos(x) + sin(x) + k        <-   integrer begge sider

Du ved f '(0) = 1, dvs. indsæt x=0 på højreside, og sæt lig 1 for at finde k.
Dermed er f '(x) fundet ud fra f ''(x).

At finde f(x) ud fra f '(x) er præcis det samme.


Skriv et svar til: Differentialligning hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.