Matematik

logaritmefunktioner

19. marts 2018 af petbau - Niveau: B-niveau

Hej

Hvordan regner jeg dette ud?

20 = 4^{x}

Hvilken eksponent gør, at 4 opløftet i eksponenten giver 20


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. marts 2018 af Mathias7878

Tag ln på begge sider, så kan du nemlig "hive" x ned. Divider da med ln(4) og du har x.

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. marts 2018 af Mathias7878

Opgaven kan desuden kun løses vha. lommeregneren, såfremt du ønsker et helt tal og ikke en brøk.

- - -

 

 


Svar #3
19. marts 2018 af petbau

ln(20) = x * ln(4)

x = \frac{ln(20)}{ln(4)} = 2,16


Brugbart svar (1)

Svar #4
19. marts 2018 af Mathias7878

Netop.

- - -

 

 


Svar #5
19. marts 2018 af petbau

Jeg havde glemt, hvordan jeg får x ned.


Svar #6
19. marts 2018 af petbau

Undskyld , jeg havde et blackout. Tak for hjælpen 


Skriv et svar til: logaritmefunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.