Matematik

Hjælp til en matematik opgave haster

19. marts 2018 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej er der nogle der kan hjælpe med opgave c på vedhæftede billede?

a)A(t)=5000-5000*e^{-0,2t}

b) Limt -> A(t) = 5000

c) 42,5 time

På forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2018 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. marts 2018 af mathon

c)

\small \textup{Den nye beregningsfunktion:}
                        \small A(t)=Ce^{-0{.}2t}

\small \small \textup{I det \o jeblik olieudl\o bet stoppes (efter 24 timer)), er pletarealet 4958{.}85 m}^2.

\small \textup{Hvoraf:}
                        \small 1=4958{.}85\cdot e^{-0{.}2t}

                        \small e^{-0{.}2t}=\frac{1}{4958{.}85}

                        \small e^{0{.}2t}=4958{.}85

                        \small 0{.}2t=\ln(4958{.}85)

                        \small \small t=\frac{\ln(4958{.}85)}{0{.}2}

                    
           


Skriv et svar til: Hjælp til en matematik opgave haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.