Matematik

Annuitetsopsparing

19. marts 2018 af saralarsen1233 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Line har hvert kvartal indbetalt 4070 kr på en konto i banken. Efter 26. kvartalsvise indbe- talinger er det blevet til 160 000 kr.

Hvad har den kvartalsvise rente været (2 decimaler)?

Hvilken årlig rente svarer en sådan (afrundet) kvartalsvis rente til (afrundes til 2 de-

cimaler)? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2018 af peter lind

Løs ligningen 4070*((1+r)26-1)/r = 160000


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. marts 2018 af AMelev

Ligningen kan ikke løses med de gængse ligningsløsningsværktøjer. Hvis dit CAS-værktøj ikke kan løse den, kan du prøve at finde og  indsætte to forskellige r-værdier r1 og r2 i 4070*((1+r)26-1)/r , hvor r2 giver for meget og r1 for lidt i forhold til de 160 000.
Så tager du en r-værdi r3 midt mellem de to. Hvis den giver for lidt tager du en ny r-værdi r4, der ligger midt mellem r3 og r2, men hvis den giver for meget tager du r4 som gennemsnittet af r1 og r3. Sådan fortsætter du, til du har fundet r_kvartal med ønsket nøjagtighed.

Der er 4 kvartaler på et år, så fremskrivingsfaktoren for et kvartal anvendes 4 gange og giver så fremskrivningfaktoren for et år.
F_år = F_kvartal4 ⇔ (1 + r_år) = (1 + r_kvartal)4 ⇔ r_år = ......


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. marts 2018 af mathon

CASberegning 
                           \small \textup{efter \textbf{NOGEN} tid:}
                                                             \small r=0.031417


Skriv et svar til: Annuitetsopsparing

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.