Matematik

Chi^2-fordeling

20. marts 2018 af pointless (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg arbejder pt. med \chi ^{2}-test

I min bog står der: 

\chi ^{2} fordelinger er fastlagt ved en enkelt positiv parameter r, som vi kalder antallet af frihedsgrader. 

Tæthedsfunktion er definiret på R_{+}, og er givet ved: 

f(x)=k*x^{\frac{r}{2}-1}*e^{-\frac{1}{2}x}

Konstanten k er en normeringskonstant, der skal sikre, at den samlede sandsynlighed er 1. 

Det er det sidste, jeg ikke helt forstår. Er der nogen, der kan fortælle mig, hvad jeg kan skrive på k's plads? Eller skal jeg regne mig frem til det? I givet fald, hvordan gør jeg dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2018 af fosfor (Slettet)

k=\frac{2^{-r/2}}{\left(r/2-1\right)!}


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. marts 2018 af AMelev

#1 Den forstår jeg ikke. Hvis antallet af frihedsgrader er 3, står der 1/2! i nævneren. Hvad betyder det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. marts 2018 af fosfor (Slettet)

Definition:
\frac{1}{x!}=\prod _{n=1}^{\infty }{\frac {1+x/n}{(1+1/n)^{x}}}


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. marts 2018 af AMelev

#3 Tak!


Skriv et svar til: Chi^2-fordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.