Matematik

Bestem forskrifterne på de eksponentielle funktioner

22. marts 2018 af LePede (Slettet) - Niveau: B-niveau

Grafen for funktionen går igennem punktet (-2;6) og funktionsværdien fremskrives med 2,5 hver gang x øges med 1

Pls send help


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. marts 2018 af Mathias7878

At funktionsværdien fremskrives med 2.5 vil sige, at a = 2.5.

Løs da 6 = b * 2.5-2

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. marts 2018 af mathon

Latex virker ikke.

        Du har:
                          f(x) = b·ax
og
        "funktionsværdien fremskrives med 2,5 hver gang x øges med 1"
                          f(x+1) = b·ax+1 = b·ax·a = f(x)·a = f(x)·2.5
samt
                          b = 6/(2.5-2)

                               


Skriv et svar til: Bestem forskrifterne på de eksponentielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.