Matematik

Bestem forskriften for de eksponentielle funktioner

22. marts 2018 af LePede (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(-4)=3,2 og funktionsværdier øges med 13% hver gang x øges med 1


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. marts 2018 af mathon

                    f(x) = b·1.13x

                    b = 3.2/1.13-4


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. marts 2018 af AMelev

Grundtallet a er fremskrivningsfaktoren, når x øges med 1. Dvs. at hver gang x vokser med 1, skal du gange med a.
Fremskrivningsfaktoren er 1 + r, hvor r er vækstraten, dvs. den 5-vise forøgelse (regnet med fortegn).

I dette tilfælde er r = 13% = 0.13, så a = 1.13
Du ved nu, at f(x) = b·1.13x, som der står i #1
Så indsætter du x = -4 og får f(-4) = b·1.13-4 , altså 3.2 = b·1.13-4. Den ligning løser du så mht. b.


Skriv et svar til: Bestem forskriften for de eksponentielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.