Matematik

Renteregning

23. marts 2018 af CANKorkmaz - Niveau: 7. klasse
Hvor meget mere får man i rente på 1 år hvis 20.000 kr står til 2% halvårligt sammenlignet med 4% helårligt?

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2018 af mathon

\small \textup{halv\aa rlig rentetilskrivning:}
                                              \small \small 20'000\cdot\left ( 1.02^2-1 \right )=808              

\small \textup{hel\aa rlig rentetilskrivning:}
                                              \small \small 20'000\cdot0.04=800
                                 


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. marts 2018 af mathon

\small \textbf{eller}
           \small \textbf{beregnet med halv\aa rlig rentetilskrivning:}

           \small \textup{rente efter f\o rste halvt \aa r:}
                                                                          \small 20'000\cdot 0.02=400
           \small \textup{indest\aa ende efter 1. rentetilskrivning:}
                                                                          \small 20'000+400=20'400
           \small \textup{rente efter andet halv\aa r:}
                                                                          \small 20'400\cdot 0.02=408
           \small \textup{samlet \aa rsrente:}
                                                                          \small 400+408=808

           \small \textbf{beregnet med hel\aa rlig rentetilskrivning:}

           \small \textup{\aa rsrente:}
                                                                          \small 20'000\cdot 0.04=800
                                                                          
          


Skriv et svar til: Renteregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.