Matematik

f(x)=198/1+36,2*e^-0,0312*x

24. marts 2018 af Jørgensen19 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle..

Jeg har en opgave for, som jeg er kørt fuldstændig fast i. Jeg håber der er nogle derude der kan hjælpe mig.

Opgaven lyder:

USA's befolkningstal kan i perioden 1800-1950 med god tilnærmelse beskrives ved modellen:

f(x)=198/1+36,2*e^-0,0312*x

hvor f(x) er befolkningstallet (i millioner indbyggere) x år efter år 1800

a) Hvornår nåede befolkningstallet i USA op på 50 millioner indbyggere?

b) Bestem befolkningstallets væksthastighed i 1925

Håber der er nogle der kan hjælpe, på forhånd tak! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2018 af Mathias7878

a) Løs 50 = f(x)

b) Differentier f(x) og indsæt x = 75 ind i f'(x)

- - -

 

 


Svar #2
24. marts 2018 af Jørgensen19 (Slettet)

Jeg er kørt helt fast, som i, jeg kan ikke engang differentiere funktionen??

Jeg ved godt "hvad" jeg skal, jeg ved bare ikke "hvordan" jeg skal gøre det.. Håber dine svar kan uddybes noget mere? ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2018 af Mathias7878

a)

I opgavebeskrivelsen står der, at f(x) er befolkningstallet (i millioner indbyggere) og x er antal år efter år 1800. Med den information in mente skal du finde ud af, hvornår befolkningstallet i USA nåede op på 50 millioner indbyggere, dvs. hvornår f(x) = 50. Den ligning kan du så løse vha. dit matematikprogram.

b) Når man læser ordet "væksthastighed", skal du med det samme tænke på differentialregning. Væksthastighed = tangentens hældning = den afledte funktion f'(x). Du ved da, at du skal finde ud af væksthastigheden i år 1925 og at x = år efter 1800, dvs. x = 1925-1800 = 125 (jeg lavede en regnefejl i #1) Du indsætter da x = 125 ind i f'(x) og beregner det. Du finder f'(x) vha. dit matematikprogram. Jeg tvivlver på, at funktionen skal differentieres uden et matematikprogram.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. marts 2018 af Mathian

Du kan diff. ved hjælp af din lommeregner.  


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. marts 2018 af mathon

#0

Hej alle..

Jeg har en opgave for, som jeg er kørt fuldstændig fast i. Jeg håber der er nogle derude der kan hjælpe mig.

Opgaven lyder:

USA's befolkningstal kan i perioden 1800-1950 med god tilnærmelse beskrives ved modellen:

f(x)=198/1+36,2*e^-0,0312*x

hvor f(x) er befolkningstallet (i millioner indbyggere) x år efter år 1800

a) Hvornår nåede befolkningstallet i USA op på 50 millioner indbyggere?

b) Bestem befolkningstallets væksthastighed i 1925

Håber der er nogle der kan hjælpe, på forhånd tak! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. marts 2018 af mathon

             \small f(x)=\frac{198}{1+36.2\cdot e^{-0.0312x}}

            \small \small f{\, }'(x)=0.000158\cdot y\cdot \left ( 198-y \right )

             \small \small f(125)=\frac{198}{1+36.2\cdot e^{-0.0312\cdot 125}}=114.269

            \small f{\, }'(125)=0.000158\cdot 114.269\cdot \left ( 198-114.269 \right )=1.51172


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. marts 2018 af mathon

\small \textbf{eller}
         \small f{\, }'(x)=\frac{-198}{\left (1+36.2\cdot e^{-0.0312x} \right )^2}\cdot 36.2\cdot e^{-0.0312x}\cdot (-0.0312)=\frac{223.629\cdot e^{-0.0312x}}{\left ( 1+36.2\cdot e^{-0.0312x} \right )^2}


Skriv et svar til: f(x)=198/1+36,2*e^-0,0312*x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.