Matematik

Hvor kommer plus fra? (Produktfunktionen)

25. marts 2018 af KageSpiseren - Niveau: 10. klasse

Hej.

Jeg har leget lidt rundt med matematik igen for at se og lærer noget nyt. Jeg har heldigvis lært om produktfunktionen. Kan i fortælle mig hvor plus kommer fra fra denne funktion nedenunder. tak!

f(x)⋅g(x)=(x2−9)⋅(4x−9)=

x2⋅4x−x2⋅9−9⋅4x+9⋅9=

4x3−9x2−36x+81 


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. marts 2018 af Sveppalyf (Slettet)

(-9)*(-9) = 81

Når du ganger to negative tal med hinanden, så får du et positivt tal.


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. marts 2018 af Mathias7878

Fordi -9 * (-9) giver plus
- - -

 

 


Svar #3
25. marts 2018 af KageSpiseren

Virkelig tak. Jeg vidste det godt at der var minus og minus et sted, men var bare helt forvirret.


Skriv et svar til: Hvor kommer plus fra? (Produktfunktionen)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.