Matematik

MATEMATIK RENTES REGNING

28. marts 2018 af Julie9003 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Søger hjælp:

(1) Du indsætter 3800 kr på en konto, der giver 7 % i rente pr år. Hvor meget står på kontoen efter 10 år?
(2) Hvornår står der 10.000 på kontoen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2018 af Sveppalyf (Slettet)

1.

3800 * 1,0710 = 7475,18 kr

2.

3800 * 1,07x = 10000  <=>

1,07x = 10000/3800  <=>

x = log(10000/3800)/log(1,07)  <=>

x = 14,3

dvs. efter 15 år.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. marts 2018 af AMelev

Du skal bruge fremskrivningsformlen Kn = K0·(1 + r)n, hvor
K0 er det indsatte beløb
r er termins-rentefoden (procentsatsen omregnet til decimaltal)
n er antal terminer
Kn er indesående efter n terminer


Skriv et svar til: MATEMATIK RENTES REGNING

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.