Matematik

ensvinklede trekanter

29. marts 2018 af mikkel981 - Niveau: C-niveau

Hej.

Hvordan bestemmer jeg CD? 

Vedhæftet fil: ensvinklede 1111.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. marts 2018 af ringstedLC

Hvis du drejer ABC -90º om C ses at:

\begin{align*} \frac{|CD|}{|BC|}&=\frac{|BC|}{|AC|}\Downarrow\\ |CD|&=\frac{|BC|^2}{|AC|} \end{align}


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2018 af peter lind

Brug pytagoras til at beregne |AB|. Forholdet mellem siderne i BDC og ABCer 6:8. Deraf kan du beregne siderne i trekant BCD


Skriv et svar til: ensvinklede trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.