Kemi

mængdeberegning

29. marts 2018 af fireniss (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej er lidt forvirret over mængdeberegning.

Jeg har denne her opgave, og jeg er kommet frem til det vha. at finde forholdsfaktoren som så er 0,9 mol....
problemet er i opg b skal jeg finde V, men alle n-værdierne er ens?? og jeg skal beregne det for hver af gasserne.??

opgaven jeg er ved hedder "Beregn antal L der dannes af hver af de 3 gasser, når temperaturen er 20 grader celsius og trykket er 1 bar"

ved godt jeg skal bruge idealgasligningen men havd nytter det når n=0,9 for dem alle

Vedhæftet fil: Beregning af mængde.PNG

Svar #1
29. marts 2018 af fireniss (Slettet)

vil desuden også gerne lige vide om jeg har forstået denne her fremgangsmåde med ækvivalente mængder

Vedhæftet fil:fremgangsmåde.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
31. marts 2018 af mathon

Der dannes 3·(0.9 mol) gasser.            


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. april 2018 af mathon

\small \textup{mere pr\ae cist:}
                        \small n(NH_4HCO_3)=2.57665


                      \small V=\frac{n\cdot R\cdot T}{p}=\frac{(2.57665\;mol)\cdot \left ( 0.083145\; \tfrac{bar\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot\left ( (273.15+20)\; K \right )}{1\; bar}

\small \textup{De tre gasser udfylder det samme volumen.}


Skriv et svar til: mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.