Matematik

Ligninger

29. marts 2018 af aya111 - Niveau: 10. klasse

Marie skal købe mad for 200 personer, pizza koster 42 kr. per stk. og spaghetti koster 30 kr. per stk. hun vil have 100 stk af hver 2 og har ialt 13.000 kr.

Er der nogle der kan hjælpe med at lave en ligning og løse opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2018 af peter lind

had mener du med "af hver 2 " 100 stk af hver bliver 7200 kr så hvad er der at regnne ud?


Svar #2
29. marts 2018 af aya111

ja men man skal lave en ligning og med 2 af hver bage af der skal købes lige af hver mad


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2018 af ringstedLC

#2: Forstår du selv, hvad der står? Vedhæft din opgave, så skal vi nok hjælpe dig.


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. marts 2018 af StoreNord

x pizza a 42 kr og y spaghetti a 30 kr koster ialt  13000 kr.
42x+30y = 1300           =>      

                                  f(x)=\frac{-42}{30}x + \frac{13000}{30}
Hvis der skal være lige mange af hver         =>     f(x) = x            så find skæringen.

Hvis der bare skal være mindst 100 af hver slags, så kan hun variere antallene langs linjestykket AB.
Skærmbillede fra 2018-03-30 22-13-19.png


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.