Matematik

Andengradsfunktioner

31. marts 2018 af Emil18 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Salgsprisen for en vare er givet ved følgende prisfunktion:

p(x)= -0.5x+14 for x > 0. X er antal styk og p er salgsprisen pr. styk. 

Hvornår bliver der opnået den maksimale omsætning, og hvad er prisen ved den maksimale omsætning.


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. marts 2018 af StoreNord

O = x*p(x) = -0.5x²+14x


Svar #2
31. marts 2018 af Emil18 (Slettet)

Hvordan bruger jeg omsætningsfunktionen til at regne den maksimale omsætning, og prisen ved den? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. marts 2018 af guuoo2 (Slettet)

Find omsætningsfunktionens extremum


Svar #4
31. marts 2018 af Emil18 (Slettet)

hvad er c? -0.5 må vel være a, og 14 må vel være b


Brugbart svar (1)

Svar #5
31. marts 2018 af guuoo2 (Slettet)

-0.5x+ 14x  = 
-0.5x+ 14x + 0


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. april 2018 af mathon

O_{max} \textup{ kr\ae ver bl.a.}
                                O{\, }'(x)=-x+14=0


Skriv et svar til: Andengradsfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.