Kemi

Forbrændingsreaktioner

02. april 2018 af Mariehjensen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogen der kan hjælpe?

Bilag vedhæftet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2018 af ChemistryIsKey

Glukoses molekylformel er C6H12O6. Ved en fuldstændig forbrænding (det din opgavestille også kalder en aerob forbrænding = En "almindelig" forbrænding) reagerer glukose (og andre organiske forbindelser) med ilt for at danne kuldioxid og vand. Du skal altså afstemme reaktionen;

     C6H12O6  +  O2  -->  CO2  +  H2O

Bemærk, at ovenstående reaktion svarer til respirationen i kroppen :)
Ved en anaerob forbrænding af glukose (= fermentering = gæring), får du at vide, at der dannes ethanol og kuldioxid. Du skal altså afstemme ligningen;

     C6H12O6  -->  C2H5OH  +  CO2

Når du har afstemt denne reaktionsligning, kan du beregne hvor meget ethanol der kan dannes ved gæring af 1 kg glukose vha. stofmængderegning (altså formlen  n = m / M, samt reaktionsforholdet ml. glukose og ethanol) :)


Skriv et svar til: Forbrændingsreaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.