Matematik

En spejderflok vil indsamle penge til en lejrtur. De laver et lotteri, hvor der er 500 lodder og der er gevinst på 25 af dem. En person køber tre lodder. Vi vil udregne gevinstchancerne for denne pers

03. april 2018 af aa1199 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvordan få vi dette tal ??

Antal?mulige?= K(500,3)=?20 708 500
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

Antal mulige er K(500, 3)
Antal uden gevinst er K(475, 3)

Sandsynlighed for 0 gevinst:
K(475, 3) / K(500, 3)

Sandsynlighed for mindst 1 gevinst:
1 - K(475, 3) / K(500, 3)


Svar #2
03. april 2018 af aa1199 (Slettet)

Tak for svaret  men hvordan fik vi svaret     20 708 500


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

Vis hvad I har gjort
Se evt. den her side
http://www.wolframalpha.com/input/?i=binomial(500, 3)


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. april 2018 af AMelev

#0

hvordan få vi dette tal ??

Antal?mulige?= K(500,3)=?20 708 500
 

Jeg forstår måske ikke helt spørgsmålet. K(500,3)=\frac{500!}{3!\cdot (500-3)!}=\frac{500!}{3!\cdot 497!}, var det det?
CAS-værktøjerne har indbygget beregning af disse kombinationer. Hvilket værktøj bruger du?


Svar #5
03. april 2018 af aa1199 (Slettet)

Jeg bruger Geobera CAS værktøj men er der en i selve wordmat?


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. april 2018 af PeterValberg

Du kan gøre det i WordMat

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. april 2018 af SuneChr

Lav en urnemodel.
Blandt  25 røde og 475 hvide kugler udtrækkes tilfældigt tre kugler.
Mindst én rød kugle:
1 rød og 2 hvide udtrækkes på  \binom{25}{1}\cdot \binom{475}{2}

2 røde og 1 hvid                         \binom{25}{2}\cdot \binom{475}{1}

3 røde                                         \binom{25}{3}\cdot \binom{475}{0}

Læg de tre produkter sammen og dividér med   \binom{500}{3}
 


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. april 2018 af PeterValberg

#7 Sune, det er vel det, der kaldes en hypergeometrisk fordeling, ikke sandt?

#0 se eventuelt dette < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: En spejderflok vil indsamle penge til en lejrtur. De laver et lotteri, hvor der er 500 lodder og der er gevinst på 25 af dem. En person køber tre lodder. Vi vil udregne gevinstchancerne for denne pers

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.