Kemi

Hjælp til syre/base titrering

04. april 2018 af umpalumpa18 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens!

Jeg skal lave et forsøg, og har brug for hjælp med "før forsøg spørgsmål"

Husholdningseddike har en densitet på 1,005 g/mL, og masseprocenten af ethansyre er opgivet til 5%. Beregn massen af ethansyre i 10 mL eddike.

De 10 mL eddike fortyndes til 100 mL. Hvad er massen af ethansyre opløst i de 100 mL?

Der udtages 25 mL til titrering. Hvor stor er massen af ethansyre i disse 25 mL?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2018 af mathon

Beregn massen af ethansyre i 10 mL eddike.

             \small m= 0.05\cdot V\cdot \varrho=0.05\cdot\left ( 10\;mL \right )\cdot \left ( 1.005\; \tfrac{g}{mL} \right )=0.5025\; g


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. april 2018 af mathon

massen af ethansyre opløst i de 100 mL er \small 0.5025\;g


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. april 2018 af mathon

Der udtages 25 mL til titrering. Massen af ethansyre i disse 25 mL
er:
         \small m_{0.25}=\tfrac{1}{4}\cdot \left ( 0.5025\;g \right )            


Skriv et svar til: Hjælp til syre/base titrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.