Matematik

A og b eksponentiel funktion

06. april 2018 af janiw (Slettet) - Niveau: B-niveau

er lidt usikker på hvad a og b er? nogen der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2018 af OliverHviid

Du skal blot anvende eksponentielregression på dine data.


Svar #2
06. april 2018 af janiw (Slettet)

Snakker om opgave b

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2018 af Mathias7878

Du skal altid tænke på, hvad y og x betyder først og fremmest. Det er det, du skal bruge for at kunne beskrive a og b.

Konstanten a hænger sammen med vækstraten givet ved r = a-1, som du kan omregne til procent ved at gange med 100 %. Hvis a<1, dvs. hvis a er mindre end 1, så er funktionen aftagende, hvorimod hvis a>1, dvs. hvis a er større end 1, så er funktionen vosksende og hvad betyder det så i dit eksempel?

Konstanten b er antallet af, hvad y beskriver til tiden x = 0 eller når x går mod uendelig.

- - -

 

 


Svar #4
06. april 2018 af janiw (Slettet)

Kan du sige det med mere simple ord, for jeg forstår det ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. april 2018 af Mathias7878

Hvordan ser din funktion ud?

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. april 2018 af StoreNord

Regression er noget man laver i et regneark med for eksempel Libreoffice Calc eller Microsoft Excell.
Man indtaster alle data i et skema som på billedet. Derefter ber man programmet om at lave en graf. Så ber man det om at lave en regression, for eksempel exponentiel regression og man får y=b·ax. b og a er så angivet som tal.


Skriv et svar til: A og b eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.