Fysik

Hvorfor skal jeg bruge dette?

09. april 2018 af Markus12312 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg kan ikke fortså hvad jeg skal bruge 1/√ml

den skal jo ikke bruges til at finde frem til nogle af mine andre beregninger


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Du er lidt det samme som i det andet forsøg. Før havde du én bestemt ml-værdi, og du varierede så F. Nu har du én bestemt F-værdi, men du varierer nu ml.

Lav en regression på v som funktion af 1/√ml. Nu skulle hældningskoefficienten gerne svare til √F. Hvor F er mlod * g.


Svar #2
09. april 2018 af Markus12312 (Slettet)

Tusind tak


Svar #3
09. april 2018 af Markus12312 (Slettet)

Når jeg taster det ind på tin-spire viser den dette?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. april 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Det er fordi du ikke har beregnet v-værdierne. Du skal beregne dem ved at gange frekvenserne med bølgelængderne.


Svar #5
09. april 2018 af Markus12312 (Slettet)

Men jeg får mine v-værdier til at give 1.

v=f*lampda

f (i den første)= 22,9

lampda= (2/n)*l

min n-værdi er 2 da jeg har valgt at fokusere på 1 oversvingning.

l=1m (snoren er en meter)

lampda= (2/2)*1=1

f*lamda=22,9

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. april 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Ja, det er vist rigtigt.

Så den første v-værdi er 22,9 m/s.


Svar #7
09. april 2018 af Markus12312 (Slettet)

Skal ml være på x-asksen?.

Hvilken enhed har hældningskofficienten?

Kan det passe at når jeg regner √F ud så giver det 0,70071. Det er også nogenlunde tæt på hældningskoffecienten som jeg har fået til 0,63, men ugen hvad er enhederne?


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. april 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Ja, 1/√ml skal være på x-aksen og v på y-aksen.

Hældningskoefficienten og √F har enheden N½


Svar #9
09. april 2018 af Markus12312 (Slettet)

#7

Skal ml være på x-asksen?.

Hvilken enhed har hældningskofficienten?

Kan det passe at når jeg regner √F ud så giver det 0,70071. Det er også nogenlunde tæt på hældningskoffecienten som jeg har fået til 0,63, men ugen hvad er enhederne?

Kan mine beregninger i sidste spørgsmål passe?


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. april 2018 af Sveppalyf (Slettet)

De to tal ligger vist tilpas tæt på hinanden.


Svar #11
09. april 2018 af Markus12312 (Slettet)

okay tak for det


Skriv et svar til: Hvorfor skal jeg bruge dette?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.