Fysik

Emitteret foton??

09. april 2018 af banbban (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa ville være utrolig taknemmelig hvis nogen kunne hjælpe med denne opgave. Jeg ved, at jeg skal bruge rydbergs formel, men jeg kan ikke finde ud af at isolere korrekt i den og frygter, at jeg laver en fejl og aflevere. Det er den eneste opgave jeg mangler. Hvis nogen kunne læse den igennem og eventuelt skrive lidt detaljeret ville jeg være yderst taknemmelig!

En emitteret foton fra et hydrogenatom har bølgelængden 5907 nanometer. Hvilken bane befinder elektronen sig herefter i, når atomet inden elektron-overgangen befandt sig i bane nummer 9?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2018 af mathon

                    \small \frac{1}{\lambda }=R\cdot \left ( \frac{1}{x^2}-\frac{1}{9^2} \right )         \small 1\leq x<9

                    \small \frac{1}{\lambda }=R\cdot \left ( \frac{1}{x^2}-\frac{1}{9^2} \right )

                    \small \frac{1}{\lambda \cdot R}=\frac{1}{x^2}-\frac{1}{81}

                    \small \small \frac{1}{\left ( 5907\cdot 10^{-9}\; m \right ) \cdot \left ( 1.09737\cdot 10^7\; m^{-1} \right )}+\frac{1}{81}=\frac{1}{x^2}\; \; \; \; \; \; 1\leq x<9


Svar #2
09. april 2018 af banbban (Slettet)

Hej Mathon

Jeg har forstået det nu! men mit spørgsmål er så bare hvad resultatet præcist giver? Har du regnet det ud? Fordi bliver lidt forvirret med. "1<x<9"

Hvis ikke resultatet er regnet ud. Skal jeg så bare løse stykket og indsætte resultatet af stykker i ^2 og så så dividere det med 1


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. april 2018 af mathon

                    \small \small \frac{1}{\left ( 5907\cdot 10^{-9}\; m \right ) \cdot \left ( 1.09737\cdot 10^7\; m^{-1} \right )}+\frac{1}{81}=\frac{1}{x^2}\; \; \; \; \; \; 1\leq x<9

                     \small 0.027773=\tfrac{1}{x^2}\; \; \; \; \; 1\leq x\leq 9

                     \small x^2=\frac{1}{0.027773}\; \; \; \; \; 1\leq x\leq 9

                     \small x=\frac{1}{\sqrt{0.027773}}\; \; \; \; \; 1\leq x\leq 9

                     \small \small x=6


Skriv et svar til: Emitteret foton??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.