Fysik

Fysik rapport om lys og bølger. Haster skal afleveres fredag!!!!

12. april 2018 af Selm0220 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der en sød sjæl, dre vil hjælpe med min fysik? Det haster meget, da det skal afleveres fredag kl 19:00. 

Alt hjælp er værdsat<33

- Rapport/ spørgsmål er vedhæftet

Vedhæftet fil: Opgaveaflevering.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
12. april 2018 af mathon

a.
     Når lyset overgår fra et materiale til et andet, er det en almen erfaring, at lyset ændrer
     udbredelseshastighed og bølgelængde men med fastholdt frekvens. Det er "vanskeligere" for lyset at
     udbrede sig i et "tættere" materiale (mindre hastighed) end i et "luftigt" materiale.
     Fænomenet ses som en retningsændring i udbredelsesretningen og kaldes brydning (brudt retning)

b.
     Stoffer med stor tæthed har stort brydningsindeks og stoffer med mindre tæthed har tilsvarende mindre
     brydningsindeks.

c.
     Brydningsindekset er relateret til vakuum, som tildeles indeks 1. Det vil i praksis sige relateret til
     atmosfærisk luft, hvis brydningsindeks approksimeres til 1. Alle andre stoffer, der har større stoftæthed, har
     dermed et brydningsindeks større end 1. Elevens beregning af et brydningsindeks på 0.8 er derfor forkert.


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. april 2018 af mathon

d.
                                    \small \frac{\sin(i)}{\sin(b)}=1.58

                                    \small \frac{\sin(b)}{\sin(i)}=\frac{1}{1.58}

                                    \small b=\sin^{-1}\left(\frac{\sin(i)}{1.58}\right)


Svar #3
12. april 2018 af Selm0220 (Slettet)

Har du mere hjælp? jeg har haft meget sygdom, og har derfor ingen viden om emnet :/

Tak for resterende svar:)


Svar #4
12. april 2018 af Selm0220 (Slettet)

#2

d.
                                    \small \frac{\sin(i)}{\sin(b)}=1.58

                                    \small \frac{\sin(b)}{\sin(i)}=\frac{1}{1.58}

                                    \small b=\sin^{-1}\left(\frac{\sin(i)}{1.58}\right)

Hvorfor tallet 1,58?


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. april 2018 af mathon

d.
                                    \small \small \frac{\sin(i)}{\sin(b)}=1.52

                                    \small \frac{\sin(b)}{\sin(i)}=\frac{1}{1.52}

                                    \small b=\sin^{-1}\left(\frac{\sin(i)}{1.52}\right)


Skriv et svar til: Fysik rapport om lys og bølger. Haster skal afleveres fredag!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.