Matematik

Normalvektor?

12. april 2018 af Mathian - Niveau: A-niveau

opgave 4) 

Vektorerne AB og AD bruger jeg til at finde en normalvektor ved at krydse dem, som jeg kan bruge som retningsvektor til at opstille en parameterfremstilling til ligningen? Tænker jeg rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2018 af PeterValberg

Ja, det gør du (jeg går ud fra, at du er ved at løse opgave 4).
Du har medtaget en ligning for planen ABD, hvorfor aflæser
du ikke bare dennes normalvektor og benytter den?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april 2018 af mathon

4.
            \small \overrightarrow{OQ}=\overrightarrow{OE}+t\cdot \left (\overrightarrow{AB}\times\overrightarrow{AD} \right)\; \; \; \; \; \; t\in\mathbb{R}

            \small \begin{pmatrix} x\\y \\ z \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 0\\3 \\ 0 \end{pmatrix}+t\cdot \left (\overrightarrow{AB}\times\overrightarrow{AD} \right )


Skriv et svar til: Normalvektor?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.