Matematik

Find sidelængde af ligebenet trekant

14. april 2018 af JacobsenD (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan finder jeg grundlinjen på en ligebenet trekant? Siderne er 11,31 og topvinklen er 30 grader. Hvordan finder jeg grundlinjen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2018 af Mathias7878

Hvis du kun kender alle vinklerne, så kan du ikke bestemme grundlinjen. 

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. april 2018 af StoreNord

Jo da.

Siderne er 11,31

Brug en udvidet cosinus-relation,


Svar #3
14. april 2018 af JacobsenD (Slettet)

Hvordan? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. april 2018 af StoreNord

g²=11.31²+11.31² - 2*11.31*11.31*cos30


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. april 2018 af mathon

           \small g=2\cdot \left ( 11.31\cdot \cos\left ( \tfrac{180-30}{2} \right )\degree \right )          


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. april 2018 af Mathias7878

Hovsa. Jeg fik ikke med, at du også kendte siderne ;) My bad!

- - -

 

 


Skriv et svar til: Find sidelængde af ligebenet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.