Matematik

anlæg af have

15. april 2018 af Shahdalban15 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hej 

jeg har prøve at løsse den opgave, men jeg forstår den ikke rigtige jeg håber ikan hjælpe med at forstår med hvordan løsser jeg den opgave.

jeg vil have hjælp til opgave 2 

håber i kan hælpe mig :)  


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2018 af AMelev

Først skal du beregne længden af "hækkemønstret".
Længden af kvadratet i midten kan du bestemme vha. Pythagoras og cirkelbuerne som π·r.
Målene, du skal bruge, fremgår af tegningen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2018 af StoreNord

1)  Du kan tegne skitsen med Geogebra.

2)
     Omkredsen af 4 halvcirkler, altså 2 hele cirkler med radius=0,6 m.
     Omkredsen af 4 halve kvaderater, altså 2 hele kvadrater med sidelængde=0,6 m.
     Omkredsen af 1 stort kvadrat med sidelængde=√(2·1,22)

     Læg det hele sammen og gang med 8.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. april 2018 af StoreNord

Anlæg af have.png

Vedhæftet fil:Anlæg af have.png

Svar #4
17. april 2018 af Shahdalban15 (Slettet)

tak 


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2020 af Mariae06

Jeg forstår det ikke helt, hvordan stiller du det op?:)

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. oktober 2020 af StoreNord

Mener du Geogebrategningen i Svar #2 og #3?


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. oktober 2020 af Mariae06

Ja dem begge:)

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. oktober 2020 af Mariae06

Ja i begge:)

Brugbart svar (0)

Svar #9
04. oktober 2020 af StoreNord

For at tegne hækkene i Geogebra starter jeg med at lave et tilfældigt punkt A.
Så skriver jeg  E=A+(5*0.6,0).
Så skriver jeg  L=A+(0,5*0.6)  og  M=A+(0,5*0.6).
Så finder jeg midtpunktet mellem A og E ved at skrive  G=Midtpunkt(A,E). Og på samme måde med B og D.
Det gentager jeg på de 3 andre sider.
Så tegner jeg alle de små linjestykker og halvcirklerne, og lægger dem sammen. Jeg håber ikke, jeg har regnet diagonalerne med.   :-)
Øh, det tror jeg faktisk, jeg har. Øv, det er så en fejl.
 


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. oktober 2020 af Mariae06

Okay mange tak, det hjalp meget:)

Skriv et svar til: anlæg af have

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.