Matematik

Hvorfor er sin(180-v)=sin(v)?

15. april 2018 af JustinBBB (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

jeg har længde prøvet at finde ud af hvordan jeg skal redegøre for sin(180-v)=sin(v) og for cos(180-v)=-cos(v), og jeg ved virkelig ikke hvordan jeg skal gøre det. Er der en venlig sjæl som vil forklare mig det? Jeg har selvføgelig læst og om enhedscirklen og set restudy videoer osv, og jeg forstår det stadig ikke. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

Enhedscirklen går gennem (0, 1) svarende til 90º. Da y-koordinaten er 1, er  sin(90) = 1

Når vinklen justeres til hver side ændrer y-koordinaten sig på samme måde.
Dvs. sin(90 - v) = sin(90 + v)

Erstat v med v - 90
      sin(90 - (v - 90)) = sin(90 + v - 90)
              sin(180 - v) = sin(v)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Du kan se det ved at tegne det ind på enhedscirklen:

http://www.webmatematik.dk/Oldsite/media/34485828/2-30.png


Skriv et svar til: Hvorfor er sin(180-v)=sin(v)?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.